Postup přípravy receptu Čokoládovo-ořechový dort:
Připravíme spodní tmavý korpus - těsto 1. Cukr se žloutky utřeme do pěny, pomalu vmícháme olej, mléko, mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a při teplotě 150 °C upečeme. Připravíme si horní ořechový korpus - těsto 2. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, a opatrně po lžících přidáváme střídavě ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a při teplotě 150 °C upečeme.
Nakonec si připravíme krém. Vyšleháme máslo s cukrem, ale jenom tak 5 g a vychladlým pudinkem do pěny. Až je hladký, do základu krému pomalu přiléváme trvanlivou šlehačku a pikao. Nakonec podle chuti přidáme rum a 2 lžíce kakaa, cukr podle potřeby. Pokud chceme mít i bílý krém na zdobení, odebereme si potřebné množství a pak přidáváme kakao a pikao.
Tmavý korpus potřeme marmeládou, nejlépe višňovou, kterou zředíme rumem, a pak potřeme krémem. Dáme ořechový korpus opět potřeme marmeládou. Boky dortu potřeme krémem.
Rozpustíme čokoládu na vaření+1 cm Lukany + 1lžíci oleje + 1lžíci kakaa. Necháme trošku vychladnout a poléváme dort, čokoládu necháme pozvolna ztéci po bocích dortu. Zdobení dortu je podle vlastní fantazie.