Použité suroviny receptu Čokoládovo-tvarohový strouhaný koláč:
těsto:
| 400 g hladké mouky
| 1 hera
| 1 žloutek
| 1 balíček prášku do pečiva
| 1 lžíce kakaa
| na vymazání tuk
| Náplň:
| 1 kg tvarohu
| 300 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžíce solamylu
| 4 žloutky
| sníh z 5 bílků
| poleva:
| 150 g moučkového cukru
| 70 g másla
| 2 lžíce kakaa
| 3 lžíce vařící vody
| 1 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Čokoládovo-tvarohový strouhaný koláč:
Z uvedených přísad vypracujeme těsto a dáme ho alespoň na jednu hodinu do chladničky. Mezitím si připravíme náplň.
Všechny uvedené suroviny umícháme v jemný krém, do kterého nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.
Ztuhlé těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu těsta nastrouháme na jablkovém struhadle na vymazaný plech. Na nastrouhané těsto naneseme náplň a rovnoměrně rozetřeme, na ni nastrouháme druhou polovinu těsta a dáme péci do předehřáté trouby.
Pečeme asi 35 - 40 minut při teplotě 200 °C.
Ještě teplý koláč potřeme polevou.
Hotový koláč vložíme do chladničky (nejlépe přes noc), aby nám dobře zatuhnul a dobře se krájel.