Použité suroviny receptu Čokoládový dort pro hosty:
4 vejce
| 120 g pískového cukru
| ½ bal. vanilkového cukru
| 1 lžíce kakaa
| 120 g hladké mouky
| dle potřeby: perla nebo hera do formy
| 100 g višňové zavařeniny
| Náplň:
| 1/4 l šlehačky
| 250 g čokolády na vaření
| 6 rovných lžiček želatiny
| dle chuti: rumu
| 100 g mandarinek z kompotu
| dle potřeby: čokoládové vločky a hoblinky na ozdobu
Postup přípravy receptu Čokoládový dort pro hosty:
Celá vejce s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem šleháme ve vodní lázni do pěny, vezmeme z páry a šleháme do vychladnutí. Zlehka vmícháme kakaový prášek a přesátou mouku. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu . Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Necháme ve formě vychladnout. Odstraníme obvodový kruh, jednou prořízneme. Spodní plát potřeme horkou višňovou zavařeninou, přiklopíme druhým plátem a usadíme zpět do kruhu. Mandarinkový kompot slijeme přes sítko a necháme okapat. Želatinu namočíme do studené vody, po nabobtnání vymačkáme a rozpustíme v zahřátém rumu. Jemně nasekanou čokoládu rozpustíme na vlažné plotýnce v malém kastrolku. Šlehačku pevně ušleháme a promícháme z vlažnou rozpuštěnou čokoládou a želatinou. Malý dílek krému dáme stranou na potření okraje dortu. Polovinou krému potřeme dort poklademe mandarinkami a vrstvíme druhou polovinou krému. Uhladíme povrch a dáme na 2 hodiny do mrazničky a potom na další 2 hodiny do lednice. Vyjmeme z formy, kraje potřeme krémem a obalíme čokoládovými vločkami. Povrch dortu necháme buď hladký nebo vidličkou vytvoříme vlnky. Obvod dortu ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Fotky receptu Čokoládový dort pro hosty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!