5 vajec
| 75 g krupicového cukru
| 600 ml mléka
| 100 g tmavé čokolády, nalámané na drobné kousky
| sušenky k podávání (esíčka, dětské piškoty)
Postup přípravy receptu Čokoládový hrneček:
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vejce a cukr spolu zlehka prošlehejte. Mléko přiveďte k varu, přelijte přes čokoládu a pečlivě rozmíchejte. Čokoládovou směs postupně přidejte ke žloutkové.
2. Rozdělte do mističek, malých zapékacích forem nebo speciálních kalíšků z varného skla. Ty postavte do větší formy a přilijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny formiček.
3 Vložte do trouby a vařte patnáct až dvacet minut. Nechte vychladnout a podávejte s malými křehkými sušenkami.
Fotky receptu Čokoládový hrneček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!