Použité suroviny receptu Čokoládový koláč se zelím:
125 g měkkého másla
| 300 g cukru
| 3 vejce
| 1 vanilkový cukr
| 250 g mouky
| 1 prášek do pečiva
| špetka soli
| 250 ml vody
| 110 g kakaa
| 200 g kyselého zelí
Postup přípravy receptu Čokoládový koláč se zelím:
Troubu rozehřejeme na 180°C.
Zelí dobře opereme, necháme odkapat a nakrájíme na malé kousky. Je-li v zelí kmín a černé koření, vybereme.
Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Přidáme vejce, jedno po druhém. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, přesijeme do vaječné směsi a zalijeme vodou. Nakonec přidáme zelí. Dobře promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané, nebo pečícím papírem vyložené dortové formy.
Pečeme asi 40 minut. Koláč necháme ve formě vychladnout.
Potřeme čokoládovou polevou.
Dobrá je ganache od babi.
Podáváme se šlehačkou.
Fotky receptu Čokoládový koláč se zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!