7 vajec
| 140 g krupicového cukru
| 90 g hladké mouky
| 50 g kakaa
| 50 g lískových oříšků
| 50 g másla
| dle chuti: citrónová kůra
Postup přípravy receptu Čokoládový korpus jemný:
Žloutky se vyšlehají s polovinou cukru (nakonec se do nich může vmíchat trochu nastrouhané citrónové kůry). Z bílků se vyšlehá za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh. Potom se žloutky a sníh spojí a vařečkou se lehce vmíchá prosátá mouka promíchaná s kakaem a jemně nastrouhanými oříšky. Nakonec se do hmoty opatrně vmíchá vlažné rozpuštěné máslo.
Hotová hmota se vloží do dortové formy, uhladí a peče zvolna v mírně vyhřáté troubě.
Fotky receptu Čokoládový korpus jemný:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!