Postup přípravy receptu Čokoládový krém s piškotem:
Z bílků a 3 PL cukru ušleháme tuhý sníh (že je hotový poznáme tak, že když otočíme mísu, ve které sníh šleháme vzhůru nohama, tak sníh drží a nespadne). Potom do něj zašleháme žloutky (po jednom) a postupně přiléváme olej a šleháme. Když máme olej a žloutky zašlehané, tak si smícháme mouku s půlkou prášku do pečiva a ručně pomalinku vařečkou zamícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech (klasický, ale s tím vyšším okrajem). Dáme péct do předehřáté trouby na 220°C na 10-15 minut, dokud není piškot růžový - to je většinou po 10 minutkách. Piškot by měl být po nakrojení asi tak 1,5 cm vysoký.
Ve vodní lázni si rozpustíme obě čokošky a hned do nich zamícháme obě zakyslé smetany. Piškot nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a přidáme krém. Vše spolu ručním šlehačem ušleháme...a je hotovo! Vůbec nesladíme!!!! Je to akorát sladké díky čokoládám.
Pokud nemáte piškot, tak místo něj do krému zašleháte půl kostky másla.