Použité suroviny receptu Čokoládový pudink s malinovým srdcem:
190 g čokolády na vaření
| 180 g másla
| 4 žloutky
| 3 čerstvá vejce
| 120 g cukru krupice
| 80 g hladké mouky
| 60 g mletých oříšků kešu
| malinové srdce:
| 200 g malin
| 30 g moučkového cukru
| 1 cl citronové šťávy
| kávová omáčka:
| 1,5 dl mléka
| 1 dl silné kávy
| 50 g cukru
| 4 žloutky
Postup přípravy receptu Čokoládový pudink s malinovým srdcem:
Pudink: Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme s máslem, cukrem, vejci a žloutky do pěny. Lehce vmícháme mouku a směs dáme do formiček vymazaných máslem a vysypaných mletými opraženými oříšky kešu. Do středu vtiskneme předem připravenou mraženou malinovou náplň (malinové srdce). Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 9 minut. Malinové srdce: Polovinu malin rozvaříme s cukrem a citronovou šťávou. Vmícháme druhou polovinu malin a po vložení do malých formiček, nejlépe o průměru 3 cm, dáme zmrazit. Kávová omáčka: Připravíme si silnou kávu, kterou nalijeme do vroucího mléka. Žloutky vyšleháme s cukrem a za neustálého míchání vléváme do mléka, které však nesmí překročit teplotu cca 85 °C (aby se žloutky nesrazily). Po zhoustnutí omáčku přecedíme a za stálého míchání prudce (nejlépe ve studené vodní lázni) vychladíme na teplotu 2-5 °C.
Fotky receptu Čokoládový pudink s malinovým srdcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!