Použité suroviny receptu Čokoládový řez s jahodami:
200 g čokoládového korpusu
| 80 g jahodové marmelády
| 4 ks mochyně jedlé (physalisu)
| 4 ks malin
| 250 g jahod
| 20 g krystalového cukru
| 10 ml amaretta
| dle chuti: vanilkový lusk
| 100 g mascarpone
| 20 g šlehačky
| 3 g moučkového cukru
| 5 ml javorového sirupu
Postup přípravy receptu Čokoládový řez s jahodami:
Čokoládový korpus namažeme jahodovou marmeládou a nakrájíme. Každý řez ozdobíme physalisem a malinou či jahodou. Jahody nakrájíme na čtvrtky, ochutíme cukrem a amarettem. Necháme důkladně vychladit a servírujeme.
Mascarpone vyšleháme, ochutíme javorovým sirupem a moučkovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku. Tím nám vznikne tzv. studený sabayon [zabajon].
Tip:
Celý dezert ozdobíme chipsem z ananasu a kopečkem jahodové zmrzliny.
Fotky receptu Čokoládový řez s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!