Použité suroviny receptu Čokoládový srnčí hřbet s mandlemi:
4 větší vejce
| 300 g másla
| 300 g cukru
| 300 g polohrubé mouky
| 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
| 100 g mletých mandlí
| 200 g hořké čokolády
| 1 čokoládová poleva tmavá
| dle potřeby: mandle na zapichávání do polevy (mandlové tyčinky, oštěpky)
Postup přípravy receptu Čokoládový srnčí hřbet s mandlemi:
Změklé máslo, cukr, žloutky ušleháme spolu s rozpuštěnou hořkou čokoládou. Potom přidáváme mouku s kypřícím práškem, mletými mandlemi a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu na srnčí hřbet (obsah formy - 1 1/2 l). Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 1 hodinu. Vychladlý hřbet polejeme čokoládovou polevou a do ní hned zapícháme mandlové tyčinky. Moučník vypadá jako ježek.
Fotky receptu Čokoládový srnčí hřbet s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!