Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 03.10. 2024
Dnes má svátek Bohumil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

fotka Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Crepes suzette - palačinky po francouzsku:

100 g hladké mouky  |  špetka soli  | 1 lžíce hnědého krupicového cukru  | 2 vejce  | 1 lžíce slunečnicového oleje do těsta  | 300 ml mléka  | 2 lžíce světlého piva  |  olej na potírání pánve  | 100 g másla (pomerančový karamel)  | 100 g hnědého krupicového cukru (pomerančový karamel)  | 150 ml čerstvé pomerančové šťávy (pomerančový karamel)  | 2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pomerančový karamel)  | 1 lžička jemně nastrouhané citrónové kůry (pomerančový karamel)  | 3 lžíce pomerančového likéru (pomerančový karamel)  | 2 lžíce koňaku (pomerančový karamel)

Postup přípravy receptu Crepes suzette - palačinky po francouzsku:

Mouku prosijte se solí do mísy, vsypte cukru. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj vejce, olej a dvě lžíce mléka. Vařečkou prošlehejte základ těsta dohladka. Pomalu přilévejte další mléko a stále míchejte, aby směs zůstala hladká. Potom vlijte - už nemusíte tak pomalu - zbylé mléko, výsledná směs by měla připomínat dvanáctiprocentní smetanu. Pokud chcete, můžete nakonec přilít pivo. Rozehřejte pánev, nejlépe o průměru 15 cm, což odpovídá klasickému průměru palačinek. Těsto na ni nalévejte nejlépe z naběračky s hubičkou nebo ze džbánku na jednu palačinku stačí přesně 2 a 1/2 lžíce těsta, které je třeba krouživým pohybem, spodku lžíce, rozetřít po pánvi. Jakmile palačinka zezlátne, což trvá asi 15 vteřin, obraťte ji a opékejte po druhé straně tak půl minuty, až na ní naskáčou typické hnědé puchýřky. Palačinku nechte sklouznout na talíř a pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji. Pak už jen smažte další. Hotové palačinky pokládejte na talíři na sebe.

Připravte pomerančový karamel: na mírném plameni zahřejte hlubokou pánev nebo širší kastrol a za občasného promíchání v něm rozpusťte máslo spolu s cukrem. Jakmile se cukr začne rozpouštět, zvyšte plamen a pokračujte, dokud směs nezačne bublat, hnědnout a karamelizovat. Trvá to asi 4 min., až ke konci občas promíchejte. Vlijte pomerančovou šťávu, přidejte strouhanou kůru a nechte ještě 3-4 minuty probublávat, aby vše zhoustlo. Přilijte alkohol, pár vteřin prohřejte a snižte plamen. Do karamelu vložte palačinku a pomocí vidličky ji v něm pěkně vykoupejte. Složte do šátečku a podávejte.


Fotky receptu Crepes suzette - palačinky po francouzsku:

Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Fotky vložil: cudovluc 
Hodnocení receptu Crepes suzette - palačinky po
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles