Pečené papriky:
Papriky rozpůlte nebo rozčtvrťte a dejte je slupkou dolů pod rozpálený gril, dokud se slupka nespálí (asi 10 minut). Horké papriky vložte do plastového sáčku a nechte je zchladnout tak, abyste je mohli brát do ruky (asi 10 minut). Oloupejte z nich slupky.
Předehřejte troubu na 200°C. Ve středně velké míse ušlehejte vejce, bílky a parmazán.
Při střední teplotě rozehřejte olej ve velké kulaté formě nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem. Přidejte česnek a opékejte jej doměkka (asi minutu). Přimíchejte cukety a papriky, pečte asi další minutu. Snižte teplotu a na zeleninu vlijte vaječnou směs a opékejte, dokud frittata dole neztuhne (asi 3 minuty). Pekáč vložte do trouby a pečte do ztuhnutí (asi 10 minut). Před podáváním nakrájejte frittatu na dílky.
Fotky receptu Cuketová frittata:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!