Postup přípravy receptu Cuketová polévka s noky:
Na tvarohové noky smícháme strouhanku s mlékem, polohrubou moukou, tvarohem, žloutkem a lžící bazalky. Osolíme, opepříme a necháme zhruba 30 minut odpočinout. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody, z tvarohového těsta vytvarujeme lžičkami noky, vložíme je do vroucí osolené vody, zmírníme plamen a noky tepelně upravujeme na mírném ohni pod bodem varu asi 10 minut. Potom je vyjmeme, necháme okapat a udržujeme teplé.
Cuketu omyjeme, očistíme a na nudličky nakrájíme. V hrnci uvedeme do varu zeleninový vývar a bílé víno, vložíme cuketu a necháme krátce povařit. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Tvarohové noky rozdělíme do čtyř hlubokých talířů, zalijeme je horkým zeleninovým vývarem s nudličkami cukety a polévku podáváme posypanou zbylou pokrájenou bazalkou.