Použité suroviny receptu Cuketová polévka se sherry:
1 mladá cuketa
| 4 lžíce sherry
| 800 ml vývaru z kostky
| 1 lžíce oleje
| 200 g jehněčího masa
| 1 lžíce tymiánu
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Cuketová polévka se sherry:
Cuketu očistíme, důkladně omyjeme případně odrhneme a i se slupkou podélně nakrájíme na dlouhé tenké proužky.
Jehněčí maso nakrájíme na kostičky a za stálého míchání je opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme tymián, nudličky cukety a zalijeme vývarem (zeleninový, masox). Uvedeme do varu a vaříme 5 minut.
Těsně před podáváním cuketovou polévku osolíme i opepříme podle chuti. Do každého talíře nalijeme lžíci sherry a přelijeme polévkou.
Fotky receptu Cuketová polévka se sherry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!