Postup přípravy receptu Karamelové sušenky:
Rozvar, cukr, změklé máslo, sůl a skořici utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a uhněteme těsto, které necháme asi 3 hodiny odležet v chladničce. Těsto vyválíme na plát asi 0,5 cm silný a vykrajujeme sušenky, můžeme použít i strojek na cukroví. Pečeme asi 15 min. při 160°C. Sušenky jsou dost sladké, je možné ubrat na cukru nebo je udělat tenčí:-)
Cukrový rozvar: 225 g cukru krystal a 125 ml vody dáme do kastrůlku a na středním plameni svařujeme asi 10min - nemícháme. Pokud máte nějaké drátěné očko (např. háček k zavěšení metličky), můžete zkusit z rozvaru "foukat bubliny" - podle toho poznáte, jestli je hotový (na bokách hrnce se navíc budou tvořit bublinky).
Ještě lepší do těchto sušenek je ROZVAR Z CUKRU TYPU KANDIS - 200g hrubého kandisového cukru + 200 ml vody, svařujeme, až se cukr rozpustí (asi 20 min. na malém plameni)
Můžeme skladovat v skleněných lahvích, po vychladnutí hodně zhoustne.