Postup přípravy receptu Čundrácká koprovka :
Velké brambory zabalíme do alobalu a zahrabeme tak hodinku dvě před vlastním vařením (podle velikosti erteple) do žhavého popela.
Pak si odskočíme do lesa utrhnout jakoukoliv jedlou houbu.
Po návratu dáme do kotlíku nebo ešusu vodu, osolíme, okmínujeme, přidáme na plátky nakrájenou houbu a povaříme tak 10-15 minut. Mezitím vyšťouráme brambory z popela, rozpůlíme je, polévkovou lžící vydlabeme vnitřky tak, aby vznikly bramborové misky. Ty posolíme a odložíme na kámen u ohniště, aby nevychladly a natáhly do sebe pekelnou vůni kouře. Klidně se mohou i mírně připálit. Bramborovou vydlabaninu použijeme zčásti na zahuštění omáčky.
Do kotlíku přidáme fazolky z konzervy a vlejeme ve studené vodě rozmíchanou instantní omáčku. Mícháme do zhoustnutí (podle návodu na pytlíku). Pokud náhodou při sběru hub najdeme v nejbližším kurníku jedno vejce, vrazíme ho tam. Omáčka by měla být poněkud hustší.