Postup přípravy receptu Guláš z hovězího masa s makaróny po italsku:
Hovězí maso nakrájíme na větší kostky; na sádle nebo na pokrájené roškvařené slanině zpěníme nebo dosvětležluta osmažíme drobně nakrájenou cibuli, potom přidáme nakrájené maso a po všech stranách rychle opečeme, přidáme mletou sladkou papriku, osmahneme, opepříme, osolíme, přidáme třený česnek, přidáme rajčotavý protlak a za občasného mírného podlévání střídavě vodou a červeným vínem dusíme dopoloměkka. Potom necháme šťávu z části vysmahnout, zaprášíme moukou nebo strouhaným chlebem a za stálého míchání osmahneme, přidáme podle potřeby vývar a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Potom přidáme makaróny uvařené ve slané vodě a pokrájené na menší kousky, ochutíme zbytkem červeného vína a guláš ještě podusíme. Jednotlivé porce guláše sypeme strouhaným sýrem.