Použité suroviny receptu Cibulový pražený dip pro všechno možné:
2 velké žluté cibule
| 4 lžíce másla
| 4 lžíce olivového oleje
| 1/4 lžičky kayenského pepře
| 1 lžíčka mořské soli
| 1/2 lžičky černého pepře
| 110 g krémového sýra pokojové teploty
| 110 ml kyselé smetany
| 110 ml majonézy
Postup přípravy receptu Cibulový pražený dip pro všechno možné:
Rozkrojit cibule napůl a potom je nakrájet na 3 mm plátky. Vložit na středně horkou pánev máslo a olej a osmažit cibuli společně se solí, pepřem a kayanským pepřem po 10 min. Snížit teplotu na nízkou a dusit cibuli po dalších 20 min., až zhnědne a zkaramelizuje (ale nespálí se!). Sem tam zamíchat. Nechat vychladnout.
V misce našlehat sýr, majovézu a kyselou smetanu. Zamíchat tam cibuli a po případě dochutit. Podávat při pokojové teplotě.
TIP: Na namáčení jsou vhodné bramborové lupínky, krakery, čerstvá zelenina atd.
Fotky receptu Cibulový pražený dip pro všechno možné:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!