500 g filé z mořského lososa
| 2 snítky kopru
| 3 lžíce curry (medium)
| 125 ml smetany
| 1 ks pórku
| 3 lžíce másla
| 1/2 ks štáva z citrónu
| 200 ml rybího vývaru (z kostky)
| 2 lžíce hotové světlé jíšky
| sůl a pepř
| 200 g čerstvé ananasové dužiny
| 1 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Curry z mořského lososa:
Filé z mořského lososa omyjte, osušte a případně odstraňte zbytky kůstek. Nakrájejte na porce velké asi 4 cm a pokapte citrónovou šťávou. Kopr operte, osušte a otrhejte lístky. Rybí vývar, karí a smetanu uveďte do varu. Za stálého míchání přidejte dvě lžíce hotové jíšky a několik minut povařte. Omáčku podle chuti osolte a opepřete. Pórek podélně rozpulte, operte a nakrájejte na plátky. Ananas rozkrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte lžíci másla a pórek i ananas osmahněte. V jiné pánvi rozehřejte dvě lžíce másla. Filé z mořského lososa osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte na každé straně přibližně 3 až 4 minuty dozlatova. Orestovaný ananas s pórkem společně s opečenou rybou vložte do omáčky a nechte krátce rozležet. Rybí karí rozdělte na jednotlivé talíře a ozdobte koprem. Podávejte s rýží. Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Curry z mořského lososa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!