1 cibule
| 300 g žampiónů
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce hladké mouky
| 4 lžíce oleje
| 600 g telecí kýty, nakrájené na kousky
| 1/8 l bílého vína
| 200 g smetany
| špetka soli
| 2x na špičku nože bílého pepře
| 1 lžíce nasekaných bylinek
Postup přípravy receptu Curyšské telecí maso:
Očištěnou cibuli a žampióny nakrájíme. Maso smícháme s moukou. Olej zahřejeme a v malých dávkách v něm postupňě opékáme maso, potom ho dáme na sítko, položené na misce. Cibuli necháme zesklovatět, přidáme žampióny a opékáme. Přimícháme víno, smetanu a máslo s moukou za stálého míchání rozpustíme v této směsi. Vše dohromady chvíli povaříme a ochutíme solí a pepřem. Maso se šťávou přimícháme k žampiónům a ještě jednou dohromady ohřejeme. Podáváme posypané bylinkami.
Fotky receptu Curyšské telecí maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!