Použité suroviny receptu Čvachtavé zelí s hovězím masem:
400 g hlávkového zelí
| 1 cibule
| 1-2 lžíce sádla nebo oleje
| 400 g předního hovězího (plec)
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| lžička cukru
| lžička drceného kmínu
| 125 g zakysané smetany
| lžíce hladké mouky
| 1-2 žloudky
| několik kapek citronové šťávy
| trochu čerstvého kopru
Postup přípravy receptu Čvachtavé zelí s hovězím masem:
Hlávkové zelí rozkrojíme na 8-12 dlouhých řezů. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle nebo oleji. Přidáme na tenké plátky nakrájené maso a opečeme ho z obou stran. Osolíme, opepříme, mírně podlijeme a zvolna dusíme téměř doměkka. Přidáme hlávkové zelí, ochutíme cukrem a kmínem a dodusíme doměkka. Zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a žloudky. Na mírném ohni krátce povaříme. Nakonec zakapeme citronovou šťávou a přidáme nadrobno nakrájený kopr. Podáváme s chlebem.
Fotky receptu Čvachtavé zelí s hovězím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!