Olej nalijeme do misky, vmícháme kostičky česneku a mletou sladkou papriku. Do směsi oleje a koření nalijeme také sójovou omáčku a přidáme rozmarýnové lístečky. Na kostech žebírek nařízneme blánu a opepříme je. Poté je silně potřeme marinádou a nejlépe do druhého dne je necháme zakryté fólií marinovat.
Troubu předehřejeme na 225 stupňů Celsia, žebírka rozprostřeme na rošt podložený miskou na zachycení tuku, polijeme je medem, vložíme do trouby a pečeme 45 minut.
Ďábelská omáčka - rajčatový kečup smícháme se 2 lžíceme octa, přidáme 1 lžičku cukru, na špičku nože kayenského pepře a promícháme. Nakonec lehce osolíme a případně osolíme.
Fotky receptu Ďábelská žebírka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!