Použité suroviny receptu Dalamánky s meltou z domácí pekárny:
200 g celozrnné pšeničné mouky
| 50 g celozrné žitné mouky
| 150 g pšeničné hladké mouky
| 250 ml uvařené melty
| 3 lžíce oleje
| 1,5 lžičky soli
| 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu Dalamánky s meltou z domácí pekárny:
Do pekárny dáme všechny ingredience, nastavíme program TĚSTO a zapneme. Po zaznění signálu přidáme semínka (slunečnici, sezam, dýni). Po skončení programu rozdělíme těsto na kousky (asi 10), uděláme z nich bochánky. Necháme je ještě asi 30 min kynout, pak potřeme slanou vodou a posypeme opět semínky nebo hrubou solí a pečeme při 180´ C asi 20 minut.
Dalamánky s meltou z domácí pekárny jsou velmi chutné.
Fotky receptu Dalamánky s meltou z domácí pekárny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!