Postup přípravy receptu Dalmatský pudink:
Troubu si předehřejeme na 150 stupnů.
Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Než se mléko svaří, důkladně rozšleháme ve větší míse pomocí metly vejce s cukrem, krupicí a vanilkovým cukrem. Za stálého šlehání pomalu přiléváme do mísy vařící mléko. Nakonec přimícháme rum a odstraníme veškerou vzniklou pěnu.
Mléčný krém nalijeme do formiček, šálků nebo misek o průměru a výšce cca 6 cm a přendáme je na pekáč. Do pekáče nalijeme horkou vodu tak, aby sahala asi do 2/3 výšky formiček. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 - 50 minut ve vodní lázni, až krém ztuhne.
Formičky vyndáme z vodní lázně a necháme vychladnout. Poté je uložíme do chladničky a důkladně vychladíme - nejlépe přes noc.
Těsně před podáváním posypeme povrch krému cukrem krupicí a dejte krátce zapéct.