Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dančí hřbet zapečený s vinnou omáčkou

fotka Dančí hřbet zapečený s vinnou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Dančí hřbet zapečený s vinnou omáčkou:

500 g dančího hřbetu bez kosti  | 80 g anglické slaniny  | 4 g bobulek jalovce  | 50 ml olivového oleje  | 1 dl červeného vína  | dle chuti: pepř a sůl  | Na omáčku:  | 100 g mrkve  | 100 g celeru  | 50 g rajčat  | 50 g perličkové cibule  | 50 g cibule  | 40 g másla  | 50 ml hovězího vývaru  | 50 ml oleje  | 2 dl červeného vína  | dle chuti: sůl

Postup přípravy receptu Dančí hřbet zapečený s vinnou omáčkou:

Očištěný hřbet zbavený blan nakrájíme na stejně velké špalíčky. Červené víno smícháme s jalovcem, olejem, pepřem a vše umixujeme. Do vzniklé marinády maso namočíme, potom zabalíme do plátků slaniny a uložíme v chladu. Mrkev a celer, očistíme, nakrájíme na kostičky, polovinu odebereme a druhou přidáme do kastrůlku, kde rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Zeleninu orestujeme, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, zalijeme vínem a dusíme do úplného rozvaření.
Podle potřeby přidáme hovězí vývar. Rozvařenou zeleninu rozmixujeme a do omáčky přidáme zbytek nakrájené zeleniny, perličkovou cibulku a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme máslo a omáčku uchováme v teple. V pánvi na rozehřátém oleji jsme opekli připravené maso ze všech stran, pak dáme v pekáčku do trouby a pečeme dalších 10 minut. Slanina by měla být dozlatova a maso na omak pružné. Maso nakrájíme na tenké plátky, upravíme na talíř a přidáme omáčku.



Fotky receptu Dančí hřbet zapečený s vinnou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dančí hřbet zapečený s vinnou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !