Použité suroviny receptu Dančí roláda s houbovou nádivkou:
400 g dančí kýty bez kosti
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| Náplň:
| 100 g libové anglické slaniny
| 1 středně velká cibule
| 200 g čerstvých hub
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 2-3 vejce
Postup přípravy receptu Dančí roláda s houbovou nádivkou:
Kýtu rozkrojíme a rozklepeme na plát silný asi 2 cm. Osolíme ho a opepříme. Na nakrájené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme je a opepříme a podusíme. Vmícháme rozšlehaný vejce a za stálého míchání je necháme zhoustnout. Směsí potřeme plát masa, stočíme a svážeme provázkem. Roládu zprudka opečeme na oleji. Přidáme máslo, podlijeme vodou a pečeme doměkka. Roládu nakrájíme na plátky.
Fotky receptu Dančí roláda s houbovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!