250 g tmavého tvrdšího chleba
| 1,5 l vody
| 4 dl černého piva
| 4 lžíce cukru
| 1 citron
| zelená petrželka
| 1 dl smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Dánská chlebová polévka:
Tmavý chléb nadrobíme na malé kousky, které vložíme do hrnce. Zalijeme je pivem, vodou a asi hodinu máčíme. Potom hrnec postavíme na vařič a za občasného míchání uvaříme polévku do zhoustnutí. Provařenou polévku dochutíme citronovou šťávou a dosladíme. Polévku přecedíme přes síto a případně zředíme trochou horké vody. Smetanu ušleháme. Petrželovou nať omyjeme, část necháme v celku na zdobení, zbytek nasekáme a vmícháme do polévky, kterou ihned nalijeme na talíře a podle chuti přidáme hustě našlehanou šlehačku. Podáváme s toasty opečenými nasucho nebo s čerstvým chlebem.
Fotky receptu Dánská chlebová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!