500 g mrkve
| 1 kostka vývaru
| 1 kg brambor
| 125 g zakysané smetany
| 150 g sýra s modrou plísní
| 125 g lučiny
| 1 svazek pažitky
Postup přípravy receptu Dánská mrkvová pánev:
Omyté, očištěné brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou a oškrábanou mrkev nakrájíme na nudličky. V pánvi přivedeme k varu čtvrt litru vody, přidáme vývar v kostce a za stálého míchání jej ve vodě rozpustíme. Do vývaru vložíme kousky mrkve a brambor pod pokličkou je dusíme asi 15 minut. Zakysanou smetanu promícháme s lučinou a přidáme rozdrobený plísňový sýr. Tuto omáčku přidáme do pánve k bramborám a mrkvi a vše dusíme 10 minut. Hotovou pánev posypeme nasekanou pažitku a podáváme.
Fotky receptu Dánská mrkvová pánev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!