250 g mleté telecí maso
| 250 g mleté vepřové maso
| 1 ks vejce
| 5 lžic strouhanka
| 1 šálek minerálka
| 1 ks cibule
| sůl
| mletý pepř
| máslo
Postup přípravy receptu Dánské frikadeli:
Mleté máslo promísíme s vejcem, strouhankou, minerálkou a nadrobno nakrájenou cibulí, osolíme je a opepříme. Výsledná směs musí být vláčná. Necháme ji zakrytou v misce odležet v chladničce 1-2 hodiny a potom z ní vytvarujeme ploché placičky, které opékáme na pánvi s rozehřátým máslem dočervena. Dánské frikadeli podáváme s vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny.
Fotky receptu Dánské frikadeli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!