Postup přípravy receptu Dartois čili koláč pro Manon:
Lístkové těsto rozválíme asi na 1/2 cm silný plát. Z vyváleného těsta odřízneme dva pruhy stejné délky: jeden širší (10 cm), druhý užší (8 cm). Širší plát položíme na vodou opláchnutý plech a připravíme nádivku.
Připrava nádivky: Rozmícháme rozměklé (nikoliv rozpuštěné ) máslo, mandle, obojí cukr s rumem a dvě celá vejce.
Plastickou nádivku vytvarujeme do tvaru šišky stejné délky jakou má připravený plát lístkového těsto položené na plechu. Okraje urovnáme, aby byl na každé straně asi 1 cm okraje těsta volný. Tento okraj přehneme kolem dokola směrem dovnitř. Nahoru položíme druhý užší plát těsta - jako víko. Kraje těsta navlhčíme vodou a přitlačením je spojíme se spodním dílem. Okraje moučníku urovnáme nožem tak, aby byly hladké. Na povrchu uděláme několik rýh naznačujících 6 porcí (asi každých 4-5 cm).
Ušleháme vejce a potřeme takto připravený "dartois" na povrchu. Nenecháme však vejce stéci na strany.
Vložíme do předehřáté trouby na 250°C na dobu 25 minut, pak potřeme povrch vejcem ještě jednou, snížíme teplotu na 220°C a necháme během pěti minut dopéci . Koláč je upečen, jestliže při zvednutí jednoho konce se již neohybá. Okamžitě po upečení nakrájíme nožem naznačené porce a podáváme.