Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Debrecínské kotlety:
1 kg kotlet vcelku i s kostí
| 1/2 lžičky soli
| 1 lžička mleté sladké papriky
| pepř
| 1 cibule
| 50 g másla
| 100 g uzené slaniny
| 1 lžíce hladké mouky
| 0,5 l kysané smetany
Postup přípravy receptu Debrecínské kotlety:
Maso posolíme a potřeme paprikou. Na másle krátce osmahneme nakrájenou cibuli a slaninu, vložíme připravený kotlet masem dolů, mírně podlijeme a v troubě upečeme doměkka. Během pečení několikrát polijeme vypečenou šťávou a kotlet obrátíme. Měkké maso vyjmeme, vykostíme a naporcujeme. Šťávu necháme téměř vysmahnout, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme smetanou. Ještě krátce povaříme a vrátíme zpět prohřát maso.
Fotky receptu Debrecínské kotlety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!