Vložil: | Natural |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 130 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Debrecínské párky:
1,5 kg hovězí přední maso proleželé
| 1 kg vepřová plec bez kůže proleželá
| 2,5 kg vepřový bok s kůží proleželý
| 200 g mouka polohrubá
| 0,4 l voda
| koření na 1 kg masa:
| 3 g česnek třený
| 2 g pepř
| 3 g paprika sladká
| obaly: skopová střívka nebo vepřová střeva tenká sdíraná
Postup přípravy receptu Debrecínské párky:
Proleželé hovězí přední maso a kilo proleželého vepřového boku s kůží protočíme přes desku s otvor 2 mm každé zvlášť. Proleželou vepřovou plec be kůže a druhou část vepřového boku nakrájíme n kostičky o velikosti 8 mm. Pak vymícháme spojku z hovězího masa, vody, mouky, koření a tučného protočeného masa. K zamíchané a okořeněné směsi přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, které jsme předtím dobře promíchali s paprikou a česnekem. Plníme do připravených střívek, děláme párky o hmotnosti 110-120 g a zavěšujeme na hůlky. Vkládáme je do vyhřáté udírny, udíme zvolna do zlatohněda po dobu 45-50 minut a dovařujeme při teplotě 75-78 °C po dobu 10-15 minut. Odvařené párky znovu rozvěsíme na hole a necháme zvolna vychladnout.
Fotky receptu Debrecínské párky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!