Použité suroviny receptu Děkanská polévka z ovesných vloček:
1,2 l vývaru z kostí
| 80 g slaniny
| 3 lžíce ovesných vloček
| 1 středně velká cibule
| sůl, pepř
| na špičku nože mleté papriky
| polévkové koření
| petrželka
| 80 g kořenové zeleniny
| 12 plátků rohlíku
| 1 lžíce másla
| 80 g strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Děkanská polévka z ovesných vloček:
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme na ohni rozpustit, na ni vložíme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, ovesné vločky a drobně nakrájenou cibuli. Vše krátce osmažíme, potom přidáme mletou papriku. Zalijeme vývarem a dobře provaříme. Nakonec ochutíme polévku solí, pepřem a polévkovým kořením. Při podávání vkládáme na talíř jemně nasekanou petrželovou nať. Ke každé porci dáváme zapečené plátky rohlíku, předem potřené máslem a posypané strouhaným sýrem.
Fotky receptu Děkanská polévka z ovesných vloček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!