Postup přípravy receptu Dezert z mandarinek s želatinou a šlehačkou:
Mandarinky okrájíme ostrým nožem tak, aby bylo možno z jednotlivých dílků vyříznout filety. Přibližně tři filetky z jednoho dílku. Slabými filetky mandarinek vyložíme mističky na bocích i na dně. Dávku práškové želatiny si rozpustíme ve vodě dle návodu na sáčku.
Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme vanilkový cukr, přilijeme mandarinkovou šťávu. Když se nám podaří sražený karamel trochu rozmíchat ve šťávě, přidáme Campari. Poté přidáme rozpuštěnou želatinu. Až se v pánvi začnou dělat jemné bublinky, je hotovo.
Lžící opatrně naléváme směs do mističek tak, abychom si plátky mandarinek nevyplavili. Dáme vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne. Mandarinkové želé vyklopíme na talíř, zdobíme čokoládou, snítkou máty a šlehačkou.