Postup přípravy receptu Mražený jahodovo-smetanový krém s meduňkou:
Jahody přebereme, omyjeme a asi 150 g odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem, limetkovou šťávou, kůrou a meduňkou. Několik lístků meduňky necháme na ozdobu hotového krému.
Vychlazenou smetanu ušleháme s moučkovým cukrem do tuha a smícháme z rozmixovanými jahodami. Plastovou misku s víkem nebo tvořítko vypláchneme studenou vodou, naplníme jahodovým krémem a necháme zmrazit asi během 5 hodin. Před podáváním přemístíme zmražený krém do spodní části chladničky, aby poněkud povolil. Potom vypichujeme lžící nebo zmrzlinovou porcovačkou kopečky, vkládáme je do nádobek pro podávání. Těsně před podáváním nebo asi 3 hodiny předem připravíme jahodovou omáčku (viz níže). Mražený krém podáváme v širokých nádobách či pohárech, pro vyniknutí nejlépe skleněných, přelitý jahodovou omáčkou a ozdobený lístky čerstvé meduňky a půlkami nejhezčích jahod.
Příprava jahodové omáčky:
Stranou odložené jahody pokrájíme nebo rozmačkáme vidličkou, poprášíme lžící cukru, přidáme pomerančový likér a vzniklou omáčku dochutíme limetkovou nebo citrónovou šťávou. Uchováváme ji přikrytou v lednici.