Postup přípravy receptu Divočák se šípkovou omáčkou:
Omytou odblaněnou kýtu z divočáka osolíme. Na polovině másla osmahneme drobně nakrájenou cibuli a ostatní zeleninu nastrouhanou na hrubé nudličky dozlatova. Přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Zastříkneme octem a vložíme maso. Podlijeme vodou a pod poklicí dusíme zvolna doměkka. Podle potřeby podlíváme a maso několikrát obrátíme. Z druhé poloviny másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme šťávou vydušenou z masa, přidáme džem, skořici, hřebíček, citrónovou šťávu, cukr, víno a vše krátce povaříme. Naporcované maso z divočáka na talíři posypeme dušenou zeleninou z pekáče a polijeme šípkovou omáčkou. Divočák se šípkovou omáčkou je chutný s houskovým knedlíkem.