Vložil: | Markousek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Divoká kachna na víně a smetaně:
1 divoká kachna
| 2 lžíce oleje
| 1 hrnek červeného vína
| 2 mrkve
| 2 petržele
| kousek celeru
| 1 cibule
| dle chuti sůl a pepř
| 4 kuličky nového koření
| 3 bobkové listy
| trošku rozmarýnu, tymián, oregáno, saturejka
| 1/2 hrnku smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžička kečupu
| 1 lžička hořčice
| 1 lžička brusinkového kompotu
Postup přípravy receptu Divoká kachna na víně a smetaně:
Kachnu naporcujeme na čtvrtky, osolíme, opepříme a krátce opečeme na oleji. Přidáme tymián, saturejku, rozmarýn, bobkový list, nové koření a pokrájenou zeleninu s cibulí. Dusíme na mírném ohni za stálého podlévání červeným vínem. Když je kachna měkká, přidáme smetanu zahuštěnou hladkou moukou, lžičku kečupu, hořčice a brusinkového kompotu, zamícháme a povaříme. Omáčku můžeme také naředit červeným vínem. Podáváme s chlebovými knedlíky.
Fotky receptu Divoká kachna na víně a smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!