Použité suroviny receptu Divoký králík s jeřabinami:
1 králičí zadek (hřbet i běhy)
| 1 plátek slaniny
| 1 cibule
| dle chuti sůl a pepř
| 1 silnější plátek anglické slaniny nebo uzeného bůčku
| 2 stoužky čsneku
| 1/2 hrnku jeřabin nebo 5 lžic jeřabinového kompotu
Postup přípravy receptu Divoký králík s jeřabinami:
Králičí zadek odblaníme a prošpikujeme plátky slaniny, popepříme a osolíme. V pekáčku necháme zesklovatět na kostky nakrájený bůček nebo slaninu, přidáme jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku. Krátce osmahneme a přidáme králičí maso. Zvolna dusíme pod pokličkou a mírně podléváme. Když je maso téměř měkké, přidáme oprané jeřabiny a ještě 10 minut dusíme. Podáváme s bramborovými knedlíky.
Fotky receptu Divoký králík s jeřabinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!