Postup přípravy receptu Dobrá zapečená treska:
Na dno pekáče, nebo velké zapékací mísy upravíme rozebraná kolečka cibule. Rybu nakrájíme po šířce na proužky a rozložíme na cibuli v jedné vrstvě.
V jiné misce smícháme jogurt, citronovou šťávu, cukr, kmín, koriandr, koření garam masala, kajenský pepř, zázvor, rostlinný olej, pepř a osolíme dle chuti. Omáčku nalijeme na rybu, pekáč, nebo mísu zakryjeme alobalem. Troubu předehřejeme na 190 °C ( u plynové trouby na stupeň 5) a rybu v ní pečeme v zakrytém pekáči zhruba 30 minut.
Šťávu vypečenou z ryby přelijeme do kastrůlku a pekáč znovu přikryjeme, aby ryba nevychladla. Šťávu v kastrůlku zvolna vaříme, aby se trochu odpařila a nakonec vešleháme máslo.
Pak můžeme servírovat- na talíř rybu, přelijeme šťávou, kterou jsme si připravily.
Jako příloha se velmi hodí a mám vyzkoušené: brambory ozdobené petrželkou, dušené lusky s hráškem v konzervě.