Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 12.02. 2025
Dnes má svátek Slavěna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí hovězí polévka s vaječnou sedlinou

fotka Domácí hovězí polévka s vaječnou sedlinou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 130 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Domácí hovězí polévka s vaječnou sedlinou:

0,5 kg hovězí žebro  | 2 ks morkových kostí  | 2 ks středně velkých mrkví  |  polovinu menšího celeru  | 1 ks kořene petržele  | 1 ks cibule  |  kousek pórku bílé i zelené části  |  kudrnka  |  sůl, pár kuliček nového koření a celého pepře  |  polévkové koření a aromat na dochucení  | 3 vejce (na sedlinu)  | 1,5 dcl smetany na vaření (na sedlinu)  |  sůl, muškátový květ (na sedlinu)

Postup přípravy receptu Domácí hovězí polévka s vaječnou sedlinou:

Žebro a morkové kosti vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak aby byly potopené, přivedeme k varu a necháme pár minut blanšírovat. Poté slijeme, maso a kosti propláchneme vodou a vložíme zpět do hrnce spolu se zeleninou. Zalijeme cca 2 litry vody, přidáme koření a postavíme na oheň.
Cibuli rozkrojíme, řeznou plochou opečeme nasucho dohněda a vložíme též do polévky. Pórek odložíme až na pozdější dobu. Polévku přivedeme k varu, snížíme plamen a polévku pak tzv. táhneme asi 2 hodiny.
Hotovou polévku scedíme, mrkev a celer posekáme na malé kousky a vložíme do polévky, stejně tak obrané a nakrájené maso ze žebra. Polévku dochutíme polévkovým kořením a aromatem a do takto hotové nakrájíme najemno porek a nasekáme kudrnku.
Vejce dáme do šlehače spolu se smetanou a dobře prošleháme, osolíme a přidáme muškátový květ. Vhodnou nádobu vyložíme potravinovou folií tak, aby přečnívala přes okráje, vymažeme ji olejem a vlijeme připravenou hmotu na sedlinu. Přetahneme folií a vložíme do vodní lázně na 20 minut. Hotovou sedlinu necháme vychladnout, nakrájíme na kosočtverečky a před podáváním vkládáme do polévky.
Tato vložka do polévky může mít mnoho obměn. Nasekáním bylinek vznikne bylinková sedlina, přidámím podušených žampionů sedlina žampionová. Přidáním rozmixovaného špenátu nebo tomatového protlaku vznikne barevná verze sedliny zelené a červené, která je velmi efektní v hotové polévce.


Fotky receptu Domácí hovězí polévka s vaječnou sedlinou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Domácí hovězí polévka s vaječnou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles