Postup přípravy receptu Domácí hrachová polévka:
Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody (nejlépe ho dáme již do tlakového hrnce, ve kterém ho budeme vařit). Druhý den doplníme vodu na potřebné množství, tlakový hrnec uzavřeme a hrách v něm vaříme asi 20 minut. Z mouky a tuku (másla, sádla) si připravíme světlou jíšku, přidáme k ní nastrouhanou cibuli, pepř a papriku a promícháme. Tlakový hrnec otevřeme, většinu měkkého hrachu rozmixujeme a z mixéru přelijeme do jiného hrnce, ve kterém budeme polévku dovářet. Přidáme i zbytek tekutiny z hrachem z tlakového hrnce a vše zahustíme připravenou jíškou s kořením. Společně vše dobře provaříme a občas při vaření zamícháme. Teprve teď dosolíme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Housku nakrájíme na kostičky, osmažíme na tuku a před podáváním ji vložíme do polévky.
Poznámky:
Také této polévky se vyplatí vařit větší množství, pokud máte strávníky, kteří ji mají rádi. Případný přebytek můžete i zmrazit pro pozdější použití.
Zajímavou obměnou je přidat do základní hrachové polévky nakrájené vařené uzené maso nebo hrubě nakrájenou mrkev.
Fotky receptu Domácí hrachová polévka:
Fotky vložil: Marci7,Bezinka,Mangovka,jimas