Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí klobása:
1600 g mletého masa (vepřového a telecího)
| 200 g slaniny
| 3 g černého pepře
| 100 ml vody
| 10 g práškového cukru
| 0,5 g nového koření
| 3 g pálivé papriky
| 3 g kmínu
| 2 g saturejky
| 3 g červené papriky
| 10 g česneku
| 20 g soli
| 0,5 g sanytru
| 1,5 m solených střev
Postup přípravy receptu Domácí klobása:
Smícháme černý pepř, nové koření, pálivou papriku, kmín, saturejku, nadrobno nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou slaninu. Tuto směs smícháme s cukrem, sanytrem, solí a částí vody. Následně vzniklou směs smícháme s mletým masem. Vše velice dobře promícháme. Necháme odležet na 10 hodin do chladničky. Potom znovu pořádně promícháme, přidáme zbytek vody a červenou papriku. Tuto směs plníme do předem nachystaných střev namočených v chladné solené vodě. Hotové grilujeme nebo smažíme na pánvi.
Fotky receptu Domácí klobása:
Fotky vložil: ronecek,jessynka,tajnostii