Postup přípravy receptu Domácí kokosový nákyp :
Kokosovou smetanu nalijeme do misky, přidáme cukr, misku vložíme do teplé vodní lázně a cukr necháme ve smetaně při nízké teplotě rozpustit. Vejce rozšleháme, vlijeme do oslazené kokosové smetany a rozmícháme. Směs zvolna mícháme, až zhoustne tak, že po zamíchání neulpívá na spodní straně lžíce. Pak ji odstavíme a vmícháme máslo.
Malé zapékací misky vytřeme rozehřátým máslem a nalijeme do nich připravenou směs. Misky vložíme do pekáčku s teplou vodou, která by měla sahat asi do poloviny misek. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Na závěr misky s nákypem vložíme pod horký gril a necháme povrch nákypu zapéct dozlatova. Nákyp podáváme teplý nebo studený, ozdobený šlehačkou a ovocem.