Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 12.02. 2025
Dnes má svátek Slavěna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Domácí kroupová jelítka

fotka Domácí kroupová jelítka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Domácí kroupová jelítka:

1,2 kg velkých krup (10)  | 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l)  |  800 g vnitřního sádla  | 3 velké cibule  |  500 g vařených vepřových plic  |  slezinku  |  500 g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky)  |  sůl  |  mletý pepř  | třený česnek  |  majoránka  |  silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka)  |  špejle

Postup přípravy receptu Domácí kroupová jelítka:

Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemícháme v průběhu vaření. Kroupy promícháme, až jsou uvařené a necháme je prochladnout. Před vařením kroupy vždy dobře propláchneme v horké a pak studené vodě, až je voda čistá. Prochladlé kroupy zalejeme scezenou krví, dobře rozmícháme a necháme ustát. Kroupy nikdy předem nemastíme, tzn. než je zalejeme krví. Jinak by kroupy nenasákly krví. Vnitřní sádlo nakrájíme na kousky a vyškvaříme. Sádlo slijeme ze škvarků a v něm usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibuli. Vařené plíce a slezinku semeleme (pokud nám zůstaly kůže, tak je semeleme také) spolu se škvarky z vnitřního sádla. Veškeré drobné zbytky vařeného masa nasekáme na drobno. Vše promícháme s kroupami. Ochutíme solí, kořením a třeným česnekem Podle potřeby upravíme hustotu mastnou polévkou. Kroupy plníme do silných, dobře vypraných střev a špejlujeme. Můžeme také plnit do tlačenkových nebo salámových střev. Vaříme zvolna v horké vodě při 90°C, až nám při vpichu špejlí neteče ani růžová šťáva. Vařená jelítka opláchneme ve studené vodě, rozložíme na prkénko a necháme v chladné místnosti zatuhnout. V průběhu chladnutí musíme jelítka několikrát otočit.


Fotky receptu Domácí kroupová jelítka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Domácí kroupová jelítka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !