Postup přípravy receptu Domácí listové těsto:
Částečně změklý tuk prohněteme s 60 g prosáté hladké mouky. Z hmoty vytvoříme asi 2 cm vysoký čtverec, okraje oříznutím zarovnáme a vytvořenou hmotu necháme uležet v chladném prostředí. Z oříznutých okrajů a zbylé hladké a hrubé prosáté mouky, žloutků, vody, soli a octa připravíme hladké tažné těsto (vodánek), které necháme cca 20 minut odpočinout. Odpočinutý vodánek rozválíme do čtverce tak, že směrem do středu k cípu se bude těsto ztenčovat, střed ponecháme tak tlustý, jak vysoký je čtverec tuku propracovaného s moukou. Na střed těsta položíme čtverec tuku, přeložíme jej jednotlivými cípy a dobře zabalím (jako psaníčko). Pomocí válečku, mírnými úhozy, zploštíme a rozválíme do tvaru obdélníku, který čtyřikrát přeložíme a necháme nejméně 20 minut odležet. Po odležení znovu těsto rozválíme na obdélník, třikrát přeložíme a opakujeme ještě jednou (můžeme opakovat i vícekrát). Hotové těsto uchováváme v chladu přikryté vlhkým ubrouskem, aby neoschlo.