Vložil: | jit |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí sekaná pečeně:
300 g hovězího masa
| 300 g prorostlého vepřového masa
| 1 střední cibule
| 2 vejce
| 100 g strouhanky
| 2 žemle
| 1 dl mléka
| 50 g slaniny
| sůl
| pepř
| 150 g tuku
Postup přípravy receptu Domácí sekaná pečeně:
Hovězí i vepřové maso omyjeme, zbavíme šlach, nakrájíme na větší kousky a semeleme společně s oloupanou cibulí a se žemlemi, které jsme předtím nalámali a namočili v mléce. Žemli před mletím vymačkáme. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 1 celé vejce a žloutek z druhého vejce. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a strouhanku. Vypracujeme tuhé těsto, z kterého na mokrém prkénku vytvarujeme šišku. Na pekáči rozehřejmeme tuk a sekanou vložíme do pekáče. Povrch potřeme bílkem. Zpočátku pečeme jen v mírně vyhřáté troubě, aby se nevytvořila tvrdá kůrka a sekaná nepraskla. Později zvýšíme teplotu na střední. Při pečení poléváme vypečenou šťávou, a je-li třeba, horkou vodou. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Fotky receptu Domácí sekaná pečeně:
Fotky vložil: piskotik,ronecek,MichelePrg,zanedz,Mangovka,BADAČA,VendaD