Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí sulc

fotka Domácí sulc
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu Domácí sulc:

1,5 kg vepřové koleno  |  bobkový list  |  směs koření „Zabijačková“  |  sůl  | 1 cibule  | 5 okurek  | 1 mrkev  | 5 vajec  |  ocet  |  krystalový cukr  |  pepř  |  želatina (cca 40 – 60 g /na 2 litry vývaru)

Postup přípravy receptu Domácí sulc:

Vepřové koleno (cca 1,5 kg) opálíme nad plamenem a ostrým nožem očistíme kůži. Ve 2 l vody uvaříme spolu s 2 bobkovými listy, 2 lžičkami směsi koření „Zabijačková“ a 2 lžičkami soli do měkka (v tlakovém hrnci cca 45 minut). Mezitím si připravíme :

1 větší cibuli (nakrájíme hodně nahrubo)

asi 5 středně velkých nakládaných okurek (nakrájíme na kolečka)

1 středně velkou mrkev ( nakrájíme na kolečka a krátce povaříme – cca 5 minut, do změknutí)

5 vajec (uvaříme natvrdo a pokrájíme na kolečka)

ocet, cukr, pepř, sůl , želatinu (cca 40 – 60 g) a keramické nebo skleněné mističky či zavařovací sklenice na sulc (vypláchneme studenou vodou).

Vývar přecedíme, maso vykostíme a do vývaru nakrájíme na kostičky to, co chceme v sulcu mít (maso libové, tučné nebo i kůži).

Vývar s nakrájeným masem přivedeme k varu (již nevaříme) a přidáme připravené ingredience – cibuli, okurky, mrkev, 7 – 10 lžiček krystalového cukru, 4 – 6 lžic octa a 1 lžičku černého mletého pepře (chuť vývaru musí být hodně výrazná : sladko-kyselo-slano-pepřová, protože po ztuhnutí sulc z chuti hodně ztratí.) V případě potřeby dosolíme a dochutíme. Na závěr přidáme želatinu , dobře promícháme a odstavíme z ohně.

Ještě horké plníme pomocí naběračky do připravených mističek, do kterých jsme na dno rovnoměrně naskládali uvařená a nakrájená vajíčka. V chladnu necháme ztuhnout do druhého dne.

Podáváme s tmavým chlebem ( popřípadě cibulkou, octem a pepřem ).


Fotky receptu Domácí sulc:

Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Domácí sulc
Fotky vložil: Vlamape,martikam,katyakaty,kozaroza,evabel 
Hodnocení receptu Domácí sulc
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles