Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí těstoviny se smetanovo-česnekovou omáčkou

fotka Domácí těstoviny se smetanovo-česnekovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Domácí těstoviny se smetanovo-česnekovou omáčkou:

na ozdobu parmazán  |  bazalka čerstvá  | omáčka  | 2 str. česneku  | 3 plátky másla  | 2 dl bílého vína  | hrst pažitky sušené  | hrst hladké mouky  |  mořská sůl  | 1 kel. šlehačky  | 1 l vroucí vody  | 10 kapek olivového oleje  | těstíčko  | hrst solamylu  | 1 vejce  | hrst pažitky sušené  | 1 hrnek hl. mouky  | 1 sklenice vody  |  mořská sůl

Postup přípravy receptu Domácí těstoviny se smetanovo-česnekovou omáčkou:

Nejdříve si připravíme domácí těstoviny. Dáme vařit hrnec vody. Do mísy nasypeme velkou hrst hladké mouky, hrstku solamylu, špetku soli, hrstku sušené pažitky a nalijeme půlku malé skleničky vody. Nakonec přidáme jedno vejce. Vše zpracujeme v hladké těsto. Pokud by se po čase těsto lepilo, přidáme ještě trochu hladké mouky.
Bochánek rozválíme na válu vysypaným moukou na tenoučkou placku, kterou nožem rozkrájíme na nudle 1x5 cm. Až se voda v hrnci začne vařit, osolíme ji. Těstoviny do vody naházíme po jedné a necháme dál vařit při menší teplotě. Těstoviny slijeme a vrátíme zpátky do hrnce. Můžeme k nim přidat i trochu olivového oleje.
Připravíme si omáčku. V rozehřátém hrnci necháme rozpustit máslo. Přisypeme k němu hladkou mouku a vymícháme hladkou jíšku. Vlijeme do ní 2dl bílého vína. Stále mícháme, až vznikne řídká kaše, do které pak nalijeme smetanu ke šlehání. Dál mícháme. Omáčku ochutíme sušenou pažitkou a po vypnutí i dvěma stroužky rozmačkaného česneku a mořskou solí.
Těstoviny naaranžujeme na talíř, přelijeme omáčkou, posypeme parmazánem a ozdobíme čerstvou bazalku. Domácí těstoviny se smetanovo-česnekovou omáčkou ihned podáváme.


Fotky receptu Domácí těstoviny se smetanovo-česnekovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Domácí těstoviny se smetanovo-česnekovou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles