5 vajec
| 120 g moučkového cukru
| 2 lžíce oleje
| 100 g hrubé mouky
| 1/4 prášku do pečiva
| Na krém: 3 dcl mléka
| 4 lžíce mouky
| 250 g másla
| 1 vanilkový cukr
| 150 g moučkového cukru
| 100 g mletých oříšků
Postup přípravy receptu Domácí vajíčková roláda:
Krém: Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme utřené máslo s cukrem a 100g mletých oříšků.
Těsto: Nejdříve ušleháme žloutky s moučkovým cukrem, přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Pečící papír vymažeme a vysypeme moukou a nalijeme na něj těsto. Ještě teplé těsto srolujeme v pomoučené utěrce. Později vybalíme, pomažeme krémem a opět srolujeme.