300 ml mléka
| 4 vyzrálé banány
| 300 g cukru moučka
| 10 ks cukrářských piškotů
| 2 vejce
| 1 ztužovač šlehačky
| 200 ml smetany ke šlehání
| strouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu Domácí zmrzlinový dort:
Banány oloupeme, pokrájíme a vložíme do hlubší nádoby. Zalijeme mlékem a rozmixujeme.
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a dno posypeme strouhanou čokoládou.
Odělíme žloutky od bílků. Žloutky s polovinou moučkového cukru utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme druhou polovinu moučkového cukru. Ze smetany spolu se ztužovačem ušleháme pevnou šlehačku.
Nyní postupně přimícháváme do banánového mléka žloutkový krém, sníh z bílků a ušlehanou smetanu. Promícháme a vložíme do mrazáku na 1 - 2 hodiny. Během této doby krém kontrolujeme a občas promícháváme. Když se začne zrmrzlina "táhnout", vlijeme ji do připravené formy a poklademe cukrářskými piškoty. Necháme zmrazit nejlépe přes noc.
Při podávání můžeme domácí zmrzlinový dort přizdobit čerstvým ovocem a šlehačkou.
Fotky receptu Domácí zmrzlinový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!